Психе С01Е02 – Кој (не) е твојот хороскопски знак?

Хороскоп, гатачи, гледање на кафе, црни мачки, теории на заговор, петок 13-ти, детелина со четири листа… зошто веруваме?
Од каде потекнува човековата подготвеност да прифати одредени тврдења кои не се научно потврдени?

Преслушајте ја оваа втора емисија на емисијата Психе и дознајте повеќе за психологијата позади причините и последиците од верувањето во овие нешта.

Psihe – Koj (ne) e tvojot horoskopski znak? by Radio Mof on Mixcloud