Првите папарацо-фотографии направени во 50-тите и 60-тите

Пред да постојат денешните магазини како што се US Weekly и People, постоеше Елио Сорчи. Тој се смета за еден од првите „папарацо“, термин измислен од Фредерико Фелини за неговиот филм „Долче Вита“ за да опише мала група на новинарски фотографи кои ја документирале филмската продукција во Италија во 50-тите.

Првите папарацо-фотографии направени во 50-тите и 60-тите

1

Dodo’ D’Hambourg (or Dodo’ D’Amburg), Rome, 1960.

Clint Eastwood, Via Veneto, Rome, 1965. 

4

Princess Grace of Monaco, Rome, 1957.

6

7

Извор: Slate