Прв реге фестивал во Штип

На 01 јули во Штип за прв пат ќе се оддржи фестивалот „Rise & Shine”, целосно посветен на реге музиката.

Фестивалот ќе го отворат Бисера Базер и Мемба Квин уште во пладневните часови во Пијано Барот во центарот на Штип, додека од 19 и 30 часот продолжуваат во Домот на Млади.

Прв реге фестивал во Штип

Освен нив музика ќе пуштаат и Dj Ye Ya и Nomaduzz а во живо ќе настапат групите Коноп , Brooka Band и Natty Fiyah SS.

Во продолжение погледнете го промо видеото за првиот реге фестивал во овој град.