Промовиран видео запис за најновиот сингл на Foolish Green

Бендот Foolish Green синоќа во Менада го промовираше видеото за синглот Twelve, кој ќе биде дел од новиот албум Soul Revival.

Видеото беше снимено во соработка со Факултетот за драмски уметности Скопје. Режисер и сценарист е Сандра Ѓоргиева, а играат Мартин Манев, Макрина Јорданова, Душица Настова, Исидор Јовановски, Благица Спасовска – Бац, Дејан Смилески, Андреј Георгиев и Илија Волчески.

Бендот најавува дека албумот Soul Revival би требало да излезе во продажба во 2016 година.