Промоција на романот „Запалка“ од Натали Спасова

Новиот роман „Запалка“ од Натали Спасова ќе биде промовиран вечерва во 20 часот во Галеријата на МКЦ.

Промоција на романот „Запалка“ од Натали Спасова

Во романот раскажувачи се различни ликови, па дури и еден предмет, запалката која е врската помеѓу сите раскази кои можат да се читаат одделно, самостојно, но заедно споени ја доловуваат поентата на романот – како животот ги менува луѓето и како луѓето го менуваат животот. Така, за едни среќа е скитничкиот живот, за други самотијата, а за некои дури и смртта.

„Запалка“ спојува неколку животни приказни на сосема обични луѓе, оние кои секојдневно ги одминуваме на автобуските станици или во редовите на супермаркетите.

Натали Спасова е родена 1989 година во Скопје. Магистер е на Факултетот за туризам во Скопје. Својата дебитантска книга „Прва љубов во Розевата улица“ ја има објавено во 2006, доживеа три изданија, застапена е во посебна едиција на руски јазик- „Десет романи на 21 век“, преведена е и на украински.

Авторката е добитник на трета награда на меѓународниот фестивал на поезија и кратки приказни „Жарко Аќимовиќ“ во Нови Сад.