Промоција на документарен филм за Медиа/Aрт клубот Тетово и краткометражен филм “Актерската игра е само сон”

Промоција на документарен филм за Медиа/Aрт клубот Тетово и краткометражен филм "Актерската игра е само сон"Младински образовен форум (МОФ) со задоволство поканува на промоција на документарниот филм за работата на Медиа/Арт клубот Тетово, како и краткометражниот филм „Актерската игра е само сон“ во сценарио на Арта Зејнели.

Филмовите се комплетен производ на Медиа/Арт клубот на МОФ од Тетово.
Покрај проекцијата на филмовите, предвиден е дел за отворање на дискусија за тематиката што ја обработуваат филмовите.

Модератори на настанот ќе бидат актерките Синоличка Трпкова и Линда Шабани.
Промоцијата на филмовите ќе се оддржи на 12.05.2013 во Скај Бар – Илирија Центар во Тетово
( кафyлето на плоштадот) со почеток во 19:00 часот.

Влезот е бесплатен!

Forumi rinor arsimor me kenaqesi ju fton ne promovimin e filmit dokumentar per punen e “Media art klubi Tetove” dhe filmin me metrazh te shkurte “Aktrimi ngeli vetëm një ëndër” skenar:Arta Zejneli .
Filmat me metrazh te shkurte jane product I Media Art klubit Tetove.

Krahas projeksioneve filmike , eshte e parapare nje pjese e hapjes se diskutimit ne teme te asaj cka trajtohet ne film. Moderator I ngjarjes do te jene Sinolicka Trpkova dhe Lindaz Shabani.
Promovimet e filmave do te mbahen me 12.05.2013 ne Sky BAR – Qendra Ilirija Tetove (kafeneja ne qender) me fillim ne ora 19.00

Hyrja eshte gratis!