Пролетен бесплатен пазар во СЦ „Дуња“

Оваа сабота (4 мај) во Социјалниот центар „Дуња“ се организира пролетен бесплатен пазар (размена на работи).

„Донесете облека што не ви треба (максимум 10 парчиња) и останати работи кои може да ги размените – земете си колку сакате (не мора ни да носите ако немате што :) ). Електрични апарати и тешка опрема не прифаќаме“, соопштуваат од „Дуња“.

Од таму потенцираат дека се’ што ќе се донесе, а нема да се земе, односно ќе остане до крајот на настанот, повторно ќе биде донирано.

Бесплатниот пазар во СЦ „Дуња“ ќе се одвива од 14 до 17 часот.