[Програма] „Здраво млади“ го објави редоследот на концертите

На три дена пред осмото издание на фестивалот „Здраво млади“, организаторите најавуваат 12-часовен хепенинг со нова музика, добро друштво и добра храна.

Меѓу најавените артисти се американските состави „Cigarettes After Sex“ и „Wooden Shjips“, српскиот бенд „Репетитор“, германците „Camera“, потоа „Blanck Mass“ и „Flohio“ од  Англија, но и неколку македонски состави, театарска претстава и изложба на фотографии.

Целосната програма и редоследот на настапите е подолу:

Кино Фросина
19:30 ЦРНИЛА РЕМИКС

Бина надвор
20:30 ПАЛИНДРОМ
21:45 РЕПЕТИТОР
23:15 CIGARETTES AFTER SEX
00:45 WOODEN SHJIPS

Бина Внатре
21:00 CAMERA
22:30 FLOHIO
00:15 BLANCK MASS
01:30 – 05:00 OGIE x PETR, DONPLAYA x BON PRASKIZA, DRUGGY

Бина Плато
19:00 DJ FITZ

Дансинг Сала
01:15 ERIC COPELAND

Инаку, билетите се уште по цена од 600 денари можете да се набават преку билетарница на МКЦ и онлајн преку продажната мрежа на MkTickets. На ден на фестивал (1 септември) билетите ќе изнесуваат 800 денари.