Распоред за настапите на петтото издание „Здраво Млади“

Петтото издание на фестивалот на нова музика „Здраво Млади“, ќе се одржи во недела (7 јуни) со целодневна порграма, на три бини кои ќе гравитираат околу МКЦ. Програмата започнува точно напладне, а ќе заврши по полноќ. Годинава ќе настапат 14 музички изведувачи од 7 земји.

За најмладите од 12:00 до 15:00 ќе биде организирана програма во Детскиот Креативен Центар при МКЦ. За посетителите се предвидени неколку штандови за храна и пијалоци, штандови за плочи и разен „merchandise“, како и стандардните „Здраво Млади“ беџови и фестивалски маички.

Распоредот на настапи е следен:

12:00 Lepi Xhoni
12:40 Surtukler
13:20 RIB
14:10 TI
15:10 Conquering Lion
16:00-19:00 DJ Moodswinger & KIR (special +++ event)
19:00 Vlasta Popic
19:50 Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp
21:00 Artan Lili
22:00 METZ
23:00 Prinzhorn Dance School
00:10 Bernays Propaganda
01:10 Gonjasufi

Билети може да се набават на продажните салони на ONE низ Македонија, во Југотон ГТЦ 1 кат, MPM PRESS, Гоги Драчево, Универзална Сала – Скопје. Само на билетара на МКЦ посетителите имаат можност за „Другарски билет“ за „Здраво Млади“ (4 + 1 билет гратис).