[Програма] Трето издание на ДРИМОН Фестивалот во Струга

Третото издание на струшкиот ДРИМОН Фестивал ќе се одржи од 22-26 јули во Ц.К „Браќа Миладиновци“ на Летната сцена.

„Нурни Длабоко“ е насловот на овогодишната тема на фестивалот за процесирање култура.

Во склоп на фестивалот ќе се одржи и петдневен Саем на книга и Базар на уметнички производи.

Во продолжение погледнете ја програмата за ДРИМОН 3:

22 јули, среда

18:00 КУЛА – Readymade работилница
19:30 Отворање и дебата (Бош, Локомотива, ИНКА)
20:30 Изложби:
Наталија Башоска – “Compressed Diversity”
Никола Матоски – “Paris: 0 to 52200 lumens”
Викторија Попоска
21:00 Филмска проекција “The Hip Reality Overdrive“ на Јане Алтипармаков
22:00 Концерт на PMG Kolektiv

23 јули, четврток

18:00 КУЛА – Readymade работилница
20:00 Изложби:
Горан Дачев
Горан Менков
21:00 Кратки филмови (ФДУ)
22:30 Ди-џеј Александар Гавровски

24 јули, петок

15:00 Работилница:
Ирина Тошева – „Реупотреба на текстил: мојата нова торба“
18:00 КУЛА – Readymade работилница
20:00 „ПУЛСОТ на ВРЕМЕТО во АЛАДИНОВАТА ЛАМБА на ВИСТИНАТА“
– промоција на книгата „Пулсот и времето“ на Ана Јовковска низ разговор со Владимир Мартиновски и Биљана Тануровска Ќулавкова
21:30 Претстава „Delirium Tremens” на Благоја Ристески Платнар,
режија и актерска игра Игор Трпче
23:00 Tribute to Subway

25 јули, сабота

16:00 Танц pаботилница за млади со Sabrina Železnik
„Танцова импровизација и композиција во неконвенционални места“
19:30 Предавање на Владимир Јанчевски | Локација: Фоаје на Ц.К. „Браќа Миладиновци“
21:00 Изложби:
– Дарко Алексовски
-Алма Идризи – „Светиот баланс“
21:30 Концерт
Телонаука Совршена
Bernays Propaganda

26 јули, недела

16:00 Танц pаботилница за млади со Sabrina Železnik
„Танцова импровизација и композиција во неконвенционални места“
18:00 Модна работилница со Ирина Тошева – „Реупотреба на текстил: мојата нова торба“
21:00 Видео перформанс на Весна Дунимаглоска
21:30 Музичко-поетски перформанс (во спомен на Игор Исаковски)