[Програма ] Роденден на МКЦ

Младинскиот културен центар по петти пат го слави својот роденден, иако МКЦ полни 43 години.

Во продолжение следува исклучително богатата програма на роденденското мени:

– ОД ДРУГАТА СТРАНА

13 македонски бенда го слават делото на еден од најзначајните бендови на македонската рокенрол сцена – „Падот на Византија“ во сала 25 мај. Настапуваат (по азбучен ред): Autmind Grupata, Bernays Propaganda, GALATHEIA (Теа Шалдева), Demek, Mizar, Милко/Millko, Mooger Fooger Мугер Фугер, Novogradska, PMG Kolektiv, Sasko Kostov, Telonauka Sovrsena, Tempera, Foolish Green Music

– ВО ПОТРАГА ПО ЗАЕДНИЧКО ТЛО

Групна изложба на македонски уметници (поточно единаесет македонски уметници: Славица Анешлиева, Maja Kirovska, Гоце Наневски, Радмила Ончевска, Obsessive Possessive Aggression (Слободанка Стевческа, Денис Сарагиновски), Nada Prlja, Igor Sekovski, Boris Semov, СПАСОСКИ АЛЕКСАНДАР, Igor Toshevski, Zernovski Velimir

Од Баку, Азејберџан директно во Галерија МКЦ!

– ОБОЖЕНИЕ

Премиера на филм во Кино Фросина. Режијата и сценариото е на Kiril Karakash и Svetislav Podleshanov

AMPLIDYNE EFFECT

Концерт во Планетариум Amplidyne Effect

– ДИЏЕЈ СЕТ на две кул дами – Христина Шекерова и Violeta Kachakova во Кафе Фросина

– ФИЛМСКИ МАРАТОН во Кино Милениум.

Настанот се одржува на 16.јануари во МКЦ и Кино Милениум, влезот е бесплатен.