Проекција на филм ,,Живот во движење“ со дискусија и жонглерско шоу во СЦ „Дуња“

Социјален центар ,,Дуња“ во сабота (11.02), со почеток од 19 ч. го прикажува краткометражниот документарен филм ,,Живот во движење“ на Игор Христов.

Филмот лично со авторот ја отвара дискусијата „Дали уметноста може да ја прескокне бариерата на капитализмот“?

После дискусијата следува во живо жонглерско шоу, кое е инспирирано од темата на филмот со Салтамонте и кучето Бастер.