Привремено преместена автобуската станица на „Рекорд“

Екипите на Градот Скопје од денеска ги почнуваат градежните работи за реконструкција на крајната сообраќајна лента на улицата Димитрие Чуповски, пред автобуската станица „Рекорд“, наспроти Театарот за деца и младинци.

Фото: МИА

Фото: МИА

Оваа сообраќајна лента ќе се реконструира во должина од 60 метри, пред и по автобуското стојалиште.

За време на реконструкцијата, привремено автобуско стојалиште ќе биде старата постојка „Рекорд“, т.е. пред пешачките семафори на крстосницата меѓу „Димитрие Чуповски“ и ул.„Македонија“.

Градот Скопје апелира до сите учесници во сообраќајот да се придржуваат на привремено воведениот режим, да ја почитуваат поставената сообраќајна сигнализација и да ја приспособат брзината на движење на условите на патот.