„Prison Break“ се враќа на малите екрани

Откако претходно се раширија гласини за можно враќање на серијата на малите екрани, медиумската куќа Fox, потврди дека серијата „Prison Break“ ќе добие продолжение во вид на мини серија со десет епизоди.

Главните актери во серијата, Wentworth Miller и Dominic Purcell потпишале договор за нови епизоди, а авторот на серијата Paul Scheuring почна да ја пишува новата сезона во која ќе се зборува за тоа што се случило со браќата неколку години подоцна.

По големото финале, двете дополнителни епизоди, The old ball chain и Free, беа преработени во филмот The final break.

Досега, серијата имаше четири сезони и беше една од најгледаните американски серии, а според серијата е напишана и книга.