Prince најави турнеја низ Европа како соло пијанист и пејач

Пејачот ќе прави турнеја без својот бенд. Се одлучил на ваков чекор бидејќи никогаш не добил лоши критики, и сака да се предизвика себеси.

Prince реши да прави соло турнеја низ Европа, на која ќе свири на пијано и ќе пее. Се очекува првиот концерт во рамките на турнејата да биде одржан во Австрија на 21 ноември.

Турнејата ја најавил на настан на кој поканил мала група на европски новинари во неговото студио во Минеаполис, каде направиле групно интервју и жива изведба.

На настанот, тој најавил дека планира турнеја низ Европа без бенд, бидејќи не е навикнат на лоши критики, па почувствувал дека треба да се предизвика себеси.

Извор: Guardian