Премиера на кусиот филм „Blind“ на младиот Ханис Багашов во Тетово

Кусиот, 12-минутен филм „Blind“, во сценарио и режија на младиот Ханис Багашов ќе има премиера утре во 16:00 часот во клубот „ОДА“ во Тетово. 14-годишниот автор вели дека филмот има социјална тематика и говори за моралните вредности. Главната улога ја толкува Сара Лазовска, а во филмот покрај неа учествуваат уште 12 млади актери.

Премиера на кусиот филм „Blind“ на младиот Ханис Багашов во Тетово