Премиера на балетот „Ла ла ла!“ на Саша Евтимова

На фестивалот „Скопско лето“ вечерва на плоштадот „Мајка Тереза“ (плато пред МОБ) премиерно ќе биде изведен балетот „Ла ла ла!“ на кореографката Саша Евтимова. Тоа е нејзина дипломска претстава со која ќе одбележи десет години кореографска дејност.

Претставата во која ќе учествуваат балетски солисти од МОБ е на музика на Драган Ѓаконовски-Шпато, Тодор Бојаџиев, Димитар Масевски и Дуке Бојаџиев.

Се заблагодари на композиторите чија музика е подлога на претставата и без која, како што рече, не би можело да се покаже убавината на Скопје.

Балетската претстава „Заспани убавици“ на Ефтимова пред две години го отвори „Скопско лето“.