Преку „OHrid JAM“ културна размена на студенти од над 30 земји од Европа

Бордот на Европски Студенти по Технологија (БЕСТ Скопје), организира културна размена наречена „OHrid JAM“.

На триднениот настан (30 септември – 3 октомври) во Охрид ќе учествуваат околу 150 студенти од техничките факултети, од над 30 земји од Европа.

Европските студенти ќе имаат можност да се запознаат македонските културни богатства и традиции, преку најразлични активности, како шетање и истражување на градот Охрид, интернационална вечер, крстарење по Охридското езеро, но пред се, со дружба и разменување на искуства со македонските студенти, членови на организацијата БЕСТ.