Предавање за 50 годишнината од првиот чекор на Месечината во „Котур“

На 20 јули 1969 година, преку 600 милиони луѓе го гледаа Нил Армстронг како ги прави првите чекори на Месечината.
Ова се смета за едно од најголемите достигнувања на човекот и технологијата во историјата.

Од тогаш поминаа 50 години и во сабота ќе се прослави овој историски момент на мисијата Аполо 11.

Скопското астрономско друштво ќе одржи кратко предавање, изложба на астро-фотографии и забава во кафулето КОТУР Скопје со почеток во 20 часот.