Предавање на Kristy Balliet на Архитектонскиот факултет

Предавање на Kristy Balliet на Архитектонскиот факултетАсоцијацијата на архитекти на Македонија (ААМ) со поддршка од Амбасадата на САД во Република Македонија организира настани насловени: „Одржливи градови: урбани, културолошки и технолошки Агенди“ во чии рамки ќе се одржи предавање на Kristy Balliet од универзитетот Охајо Стејт, САД, на тема: „Надворешната соба: дел урбана – дел архитектонска“
 
Предавањето ќе се одржи во понеделник, 21 октомври 2013, со почеток од 19:30 во амфитеатарот на Архитектонски факултет  во Скопје, а тоа ќе биде проследено со симултан превод.