„Пред“ и „потоа“ фотографии покажуваат колку ураганот Марија го уништи островот Доминика

Кога ураганот Марија го зафати малиот карипски остров Доминика минатата недела, бурата од петта категорија остави трага од огромно уништување.

Нови сателитски фотографии објавени од DigitalGlobe го покажуваат проширувањето на штетата преку „пред“ и „потоа“ фотографии. Куќите во главниот град Розо се срамнети со земја. Дрвјата и далноводите беа срушени, оставајќи ја нацијата без електрична енергија.

Во продолжение, фотографии кои го прикажуваат уништувањето на островот Доминика.