Прецизно изработени мандали на јапонскиот уметник Риу

Јапонскиот уметник познат по името Риу, направи уметност од сечењето хартија, прецизно изработувајќи мандали, со помош на вртлив нож. Оваа алатка му овозможува полесно да ги обликува краевите, бидејќи главата на ножот може да се врти 360 степени. На овој чин, Риу изработува асиметрични хартиени парчиња, кои често се исполнети со скриени детали, како крилести коњи, кои никнуваат од точките на ѕвезда, или змии кои се обвиткуваат околу очите на ликовни дела.

Во продолжение, дел од неговата работа, која може да се види и на социјалните мрежи како Инстаграм и Фејсбук.