Повик за волонтери на Паратисима Скопје

Интернационалниот саем за современа уметност „Паратисима Скопје“, посветен на поддршка и промоција на културата, уметноста и креативните индустрии има потреба од волонтери коишто ќе помогнат во организирање на настанот. Саемот оваа година по втор пат се оддржува во МКЦ од 12-ти до 14-ти јуни.

Пријавените ќе имаат можност да се запознаат со голем број на уметници, (домашни и странски), да се дружат и да ги следат настаните и работилниците на фестивалот.

Нивна задача ќе биде средување на просторот, лепење плакати, продажба на штандови, фотографирање, дружење со гостите, оддржување на просторот, помош и поддршка за работилниците.

Сите заинтересирани може да се пријават кај Ана: 078 254 430 или Горјана: 078 545 990.

Деталите за „Паратисима Скопје“ може да ги прочитате ОВДЕ.