Повик за учесници во младински работилници на ЦМА Крик

Центарот за младинскиот активизам Крик во соработка со Бизнис академија Смилевски објавува повик за учесници на работилници кои ќе се реализираат во Скопје овој месец. Целта на работилниците е да се даде пристап  на младите кон младинска работа на територијата на Скопје.

Програма: Кога ќе пораснам сакам да бидам…!

За кого: Програмата е наменета за млади на возраст од 15-20 години.

Тема: Вовед во претприемништво и различни видови на професии.

Цели на програмата:

  • Развивање на комуникациски вештини
  • Градење на тимска работа
  • Запознавање на учесниците со основите на претприемништвото
  • Запознавање на учесниците со различни видови на професии и различни видови на бизниси
  • Објаснување на различни процеси на работа
  • Нацрт планови за исполнување на сопствени и лични цели

Кога: Декември 2015

Првата работилница е предвидена да започне на 19.12.2015 сабота. Вкупно ќе се реализираат 3 работилници со времетраење од 2 часа и 30 минути.

Работилница 1 19.12.2015 со почеток од 12:30 часот

Работилница 2 20.12.2015 со почеток од 12:30 часот

Работилница 3 26.12.2015 со почеток од 12:30 часот

Завршен настан-делење на сертификати

Каде: Бизнис Академија Смилевски БАС, Скопје (до Веро Аеродром)

Младински работници: Фацилитатор на оваа програма е Мартин Јовчевски, млад претприемач.

Работилниците се базирани на методи и техники на неформалното образование и вклучуваат работа во групи, креативни методи и сл.

Заинтересираните за учество во програмата можат да аплицираат на следниот линк.

Временска рамка:

  • Отворен повик за учесници 05-14.12.2015
  • Известување на селектираните учесници за почеток на програмата 15-17.12.2015
  • 19-26.12.2015 Реализација на работилниците и завршен настан.

Доколку имате дополнителни прашања за програмата пишете ни на infokrikcenter@gmail.com