Повик за работилница за млади на тема „филозофија и филм“ со професорот Сидовски

Традиционално, во едукативната програма на 9-тото издание на Филозофскиот Филмски Фестивал ќе се одржи и интерактивна работилница за филозофија и филм со професорот Стефан Сидовски, македонскиот „мајстор на аматерискиот филм“.

Работилницата ќе се одржи од 19 до 22 април, со следнава програма:

ФИЛОЗОФИЈА НА ФИЛМСКАТА УМЕТНОСТ – 19 април (петок), 17:30-19:00
КЛАСИЧНА ТЕОРИЈА НА ФИЛМОТ – 20 април (сабота), 17:30-19:00
СТРУКТУРА НА ФИЛМОТ – 22 април (понеделник), 17:30-19:00

Сите кои се заинтересирани да учествуваат треба да ја пополнат кусата пријава на следниов линк: Пријава за Работилница со професорот Стефан Сидовски. На работилницата ќе можат да учествуваат 10 учесници. Регистрацијата ќе трае до 14-ти април (недела).

За сите дополнителни прашања можете да го контактирате тимот на ФФФ на contact@philosophicalfilmfestival.mk.