Повик за цртање графити на фасадата на Домот на млади во Штип

Штипскиот Дом на млади ќе ја враќа старата фасада со графити, што пред пет години беше префарбана во розова боја. Директорот на Дом на млади-Штип, соопшти дека распишале конкрус, на кој млади уметници ќе се јават со идејни решенија, а проектот се реализира под наслов „Нашиот дом“.

Секој заинтересиран може да учествува на конкурсот со една идејна скица-концепт, во категориите „Street art“ или „Graffiti“. Конкурсот е отворен до 30 март.

Уметниците ќе работат на своите дела на фасадата од 10 до 28 мај, а на 1 јуни ќе се отвори галеријата во рамките на фестивалот „Сигнал“. Фасадaта сега е обоена во црна боја, а надлежните ги охрабруваат уметниците од цела Македонија да се пријават на конкурсот.