„Политико“ – нов дневен весник во Македонија

Македонскиот медиумски простор од денеска е збогатен со нов весник – „Политико“.

„Политико“ – нов дневен весник во Македонија

Дневното издание е пуштено во продажба официјално од вчеравечер, по цена од 9 денари, а ќе опфаќа теми од областа на политиката, економијата, спортот, но и рекреативни содржини.

Главен и одговорен уредник на весникот е Саше Ивановски – Политико, а го издава издавачката куќа Популарни книги ДООЕЛ Скопје.