Поларис С01E29 – Емисија посветена на научната фантастика, фантазијата и хоророт

Polaris – Episode 29 by Radio Mof on Mixcloud

Опасен култ на чело со харизматичниот лидер кој се нарекува Пријател се издигнува во Токио додека апокалиптични сценарија се остваруваат низ светот, а еден човек сваќа дека поврзаноста помеѓу Пријател и настаните не е случајна, и дека единствениот начин да се стопира е со моќта на рокенролот. Оваа 29-тата епизода на Поларис ќе мине во знакот на извонредната (пара)психолошка и тензична манга 20th Century Boys на Наоки Урасава.

Rock’n roll was once about sticking it to the man, now it’s about sticking it to the Friend.