Поларис С01E16 – Емисија посветена на научната фантастика, фантазијата и хоророт

Polaris – Episode 16 by Radio Mof on Mixcloud

Има недостаток на хорор рецензии? Време е да се промени тоа.
Во најновата епизода на Поларис на Радио МОФ, разговараме за сф хорор јапонскиот стрип во Карпентерски стил, Parasyte на Хитоши Ивааки, неодамна адаптиран во анимирана серија, во која вонземски црви ги запоседнуваат луѓето, а „домаќините“ тивко ги убиваат сите оние кои не се запоседнати. Предупредување: оваа емисија може да го смени вашето мислење за црвите, тие можеби изгледаат нормално, но тоа не значи дека не сакаат да влезат во вашиот мозок. За повеќе, искуцајте tapeworm на google.