Поларис С01Е11 Емисија посветена на научната фантастика, фантазијата и хоророт

Polaris – Episode 11 by Radio Mof on Mixcloud

Во пресрет на светската премиера на последниот дел на Хобитот, во новата епизода на Поларис на Радио МОФ, се дискутира со Ристе Манасиев за Силмарилион, помалку нагласена, но не и запоставена книга на извонредниот писател Џон Толкин, во која се вметнати описите за големото и богато минато на Средната Земја, пред Војната за прстенот.