Поларис С01E09 – емисија посветена на научната фантастика, фантазијата и хоророт

Polaris – Episode 09 by Radio Mof on Mixcloud

Во оваа епизода на Поларис на Радио МОФ со почеток во 19 часот, топ тема е книгата I Am Legend на Ричард Метисон, која е изворот на зомби постапокалиптичниот правец на хоророт, и воедно инспирација на филмови и серии од типот на The Walking Dead, Night Of The Living Dead и 28 Days Later.