ПОЛАРИС – ЕМИСИЈА ПОСВЕТЕНА НА НАУЧНАТА ФАНТАСТИКА, ФАНТАЗИЈАТА И ХОРОРОТ

Оваа емисија ја посветуваме на визијата на Алехандро Жодоровски за адаптација на романот Дина на Френк Херберт и како замислата не се остварила поради буџетски пречекорувања. Затоа не заборавајте да дознаете за неостварената идеја за правењето на најголемиот филм никогаш снимен, документиран во Jodorowsky’s Dune.

Polaris S02E08 by Radio Mof on Mixcloud