Поларис – емисија посветена на научната фантастика, фантазијата и хоророт

Оваа епизода го истражуваме генијалниот ум на Нил Гаиман кој преку The Sandman го воздигна стрипот на ниво на литературно ремек дело, а во оваа епизода обрнуваме внимание на неговата писателска страна, со осврт на American Gods, Coraline и Stardust.

Polaris – S02E04 by Radio Mof on Mixcloud