Поларис – ЕМИСИЈА ПОСВЕТЕНА НА НАУЧНАТА ФАНТАСТИКА, ФАНТАЗИЈАТА И ХОРОРОТ

Оваа епзиода на радио емисијата „Поларис“ го посветуваме на Хајао Мијазаки, основачот на Studio Ghibli и легендата на јапонската анимирана кинематографија. Мијазаки низ годините стои како режисер на многу убави фантазиски и сф наслови, а во оваа епизода тема ќе бидат Laputa: the castle in the sky и Princess Mononoke.