[Подкаст] Што е муабетот со новиот данок на доход?

Од први јануари почна да се применува новиот закон на доход во земјава. Како ќе се пресметува данокот и која група на граѓани ќе бидат најзасегнати? Во кој случај државата ќе враќа пари ако се увиди дека некој преплатил данок? Дали државата овие пари ќе ги редистрибуира кај најсиромашните?

На овие прашања одговараме во втората епизода на „Што е Муабетот Со…“, подкаст во кој даваме повеќе информации за работи кои се актуелни, но недоволно јасни во јавноста.

Во епизодата за новиот данок за личен доход разговараме со Тереза Кочовска, економски аналитичар од „Фајнанс тинк“.