[Подкаст] Што е муабетот со непотизмот и државната работа

Изминатиот месец медиумите известуваа за десетици случаи каде во државни институции  се вработувани блиски членови на семејствата на пратеници, градоначалници, министри.

Што е муабетот со последната епидемија на непотизам во земјава? Кога има судир на интереси, а кога вработувањата се согласно Уставот и законите?

Одговор побаравме од професорот Драган Гоцевски, од Правниот факултет во Скопје.

Четвртиот подкаст „Што е муабетот со…“  го посветуваме на непотизмот и државната работа.