[Подкаст] Што е муабетот со Меѓународниот ден на млади

Пред точно две децении, за првпат во светот беше одбележан 12 август , Меѓународниот ден на млади. Го востановија Обединетите нации за да го свртат вниманието кон одредени културни и правни проблеми кои ги засегаат новите генерации. Што е муабетот со Меѓународниот ден на младите и зошто е важен овој ден, појаснува Фари Хисени, од Младинскиот образовен форум.