[Подкаст] Што е муабетот со датумот за преговори со ЕУ?

Кога ќе почнат преговорите за влез на Северна Македонија во Европската Унија?

Дали воопшто ќе почнат или ќе има некој нов услов, препорака, одбивање?

Зошто е важен овој процес, што значи пристапувањето,  и што ќе се случи ако нема датум?

Во оваа епизода на Што е муабетот со… датумот за почеток на преговори со Европската Унија разговараме со аналитичарот Андреја Стојковски.