[Подкаст] Мегафон: Младинска невработеност – лоши политики или незаштитени работнички права?

Младинската невработеност на македонските граѓани останува една од најголемите во Европа. Пред секои избори устите на политичарите се полни со ветувања за решавање на овој проблем, но и понатаму скоро половина од младите во Северна Македонија се невработени.

Во оваа епизода на Мегафон, редакцијата на Радио МОФ провери кои мерки владата ги нуди за намалување на младинската невработеност и каков е нивниот ефект, но и за тоа каде се синдикатите во целата приказна и колку се штитат работничките права на младите.

Новиот подкаст слушнете го на плејерот во продолжение: