[Подкаст] Мегафон: „Кукање“ на Фејсбук или во институции – како да се реши еден проблем?

Од маалски  улични дупки, расипано осветлување или преполни контејнери, до пријавување корупција во институциите, социјалните мрежи се претворија во место каде младите се повеќе се жалат на проблеми со кои се соочуваат во секојдневието.

Граѓаните се обраќаат на Фејсбук, Твитер, Инстаграм и Јутјуб, каде преку фотографии или видеа алармираат за недостатоците и бараат решенија, наспроти формалноста и бирократијата со која се соочуваат во институциите.

Новиот „Мегафон“ слушнете го на плеерот во продолжение: