Pocket Formulas – македонска апликација за полесно учење математика

Pocket Formulas е македонска андроид апликација чија задача е да го олесни учењето и пишувањето домашна работа по математика.

Pocket Formulas - македонска апликација за полесно учење математика

Aпликацијата е направена од Лазар Николов, кој вели дека прво ја направил за лична употреба, па потоа одлучил да ја закачи и на Google Play, објави It.com.mk.

Oва е негова прва апликација и затоа ќе остане бесплатна, но сигурно нема да биде последна бидејќи Лазар е одушевен од Android за кој вели дека со малку труд може лесно да се креираат апликации.

„Android е правата ствар! Може секој да направи апликација, зошто да не? Треба само да се има љубов, и претходно знаење во Java и XML програмските јазици. Но, со упорноснот може за брзо време да се добие основата на Android програмирање“, вели Лазар.

Pocket Formulas, македонска android апликација за математички формули може да се преземе од  Google Play.