Почна снимањето на краткиот филм „Исклучиво жолти лалиња“

Почна снимањето на краткометражниот игран филм „Исклучиво жолти лалиња“ во режија на Кузман Кузмановски, а според сценарио на Ева Камчевска. Филмот ќе се снима до 6 април на неколку локации во Скопје и околината.

Според својот жанр, филмот спаѓа во еден од поретко застапените жанрови во Македонија – комедија. Во него се раскажува за Гиго, 35-годишен писател кој живее самотнички живот како интровертен и срамежлив човек. Откако добива покана за кафе од својата женска пријателка, се исполнува со надеж дека повеќе нема да биде сам. Однекаде начул дека оваа жена сака жолти лалиња и, во обид да остави добар впечаток, одлучува да најде жолти лалиња, без оглед на се.

Актерската екипа ја сочинуваат Тони Михајловски, Горан Трифуновски, Александра Павлова, Снежана Киселички и Кети Илиевска.

Директор на фотографија е Кирил Шентевски, сценограф Дејан Гошевски, шминката е на Игор Петрески, а продуценти се Калина Кузмановска и Кузман Кузмановски.

Зад реализацијата на овој филм стои продукцијата Аурипигмент. Филмот е со финансиска поддршка од Агенција за филм на Република Македонија.