Почина рускиот графити-уметник Паша183

На 28-годишна возраст, почина рускиот графити-артист познат под уметничкото име Паша183, чии дела ги предизвикаа критичарите и новинарите на Guardian да го наречат „рускиот Banksy“. Според малкуте информации кои доаѓаат од Русија, веста за смртта на уметникот Павел Андропов, кој го чувал идентитетот во тајност, била потврдена од негови познаници на Твитер. Погледнете дел од креативното творештво на прерано починатиот уметник:

Почина рускиот графити-уметник Паша183