Победници на Светскиот архитектонски фестивал 2013

Преку 2000 архитекти од целиот свет годинава се собраа на еден од најпрестижните настани во светот на архитектурата – Светскиот архитектонски фестивал во Сингапур, кој се одржа од 2 до 4 октомври. Фестивалот е место каде се прогласуваат најдобрите згради во светот, а годинава за „Светска зграда на годината“ е прогласена зградата на уметничката галерија во Оукланд, Нов Зеланд:

Победници на Светскиот архитектонски фестивал 2013

Еве и некои од победниците на Светскиот архитектонски фестивал, по категории:

Куќи – „Вишок простор“, Австралија

Победници на Светскиот архитектонски фестивал 2013

Домување – станови на 28-та улица во Лос Анџелес (САД)

Победници на Светскиот архитектонски фестивал 2013

Канцеларии – регионалното и меѓународно седиште на компанијата Статоил (Норвешка)

Победници на Светскиот архитектонски фестивал 2013

Високо образование/истражувања – Универзитетот во Ексетер (Велика Британија)

Победници на Светскиот архитектонски фестивал 2013

Религија – џамијата Санџаклар (Турција)

Победници на Светскиот архитектонски фестивал 2013

Школи – спортскиот колеџ Fontys во Холандија

Победници на Светскиот архитектонски фестивал 2013

Шопинг – Емпориа (Шведска)

Победници на Светскиот архитектонски фестивал 2013

Здравство – Универзитетскиот медицински центар Rush (САД)

Победници на Светскиот архитектонски фестивал 2013

Погледнете ги и останатите победници на Светскиот архитектонски фестивал 2013