По 7ми пат „iFail“, приказни за неуспесите на успешните

По 7ми пат, македонската јавност ќе биде дел од iFail (Јас Грешам), настанот каде што познати јавни личности од нашето поднебје, уште еднаш ќе ја испратат пораката дека неуспехот е клучната состојка за рецептот за успех. „Јас Грешам“ ќе се одржи на 17-ти септември (четврток) во 19 часот во Градскиот Трговски Центар во Скопје (ГТЦ – Зелена Градина, кат 2).

Писателката Марија Јаневска, актерот Тино Костадиновски, бизнисменката Гезиме Фејзи, обучувачот Зоран Стојковски и сопственикот на „училиште без хартија“ Перо Сарџовски, се говорниците кои што ќе ги споделат своите приказни од доживеано фијаско или голем неуспех и лекциите што ги научиле од нив, а потоа преку интерактивна дебата, публиката ќе може да извлече уште поголема вредност од нивните приказни.

Настанот е во организација на Скопскиот Хаб на Global Shapers, дел од глобалната Global Shapers заедница, младинска иницијатива на Светскиот економски форум составена од најразлични профили на млади и успешни луѓе ширум светот кои со своето знење и вештини доброволно придонесуваат кон развојот на својата заедница.

Настанот е јавен и бесплатен, а бројот на присутните ограничен (со пријавување) и ќе бидат запазени сите мерки за заштита на здравјето на присутните и неопходната социјална дистанца.