Планинарски марш до Водно под европско знаме

Европскиот ден на знамето на 3 мај ќе се одбележи со планинарски марш до Водно. Поаѓањето е предвидено во 9 часот од пред седиштето на Делегацијата на Европската унија во Скопје.

Европска Унија

Според програмата на Организацискиот одбор, на оваа локација присутните ќе може да земат маички со логото на ЕУ и на Европското движење, по што се врши традиционалната размена на знамињата на Република Македонија и на Европската унија.

Потоа колоната учесници на манифестацијата ќе се упати кон врвот на Водно, каде ќе се постават двете знамиња. Освен церемонијалниот карактер, манифестацијата има цел да го афирмира спортот и планинарските рекреативни активности.

Организатори на планинарскиот марш на Водно се Европското движење на Република Македонија и Делегацијата на Европската Унија.