Петти ден Пиволенд – забавата продолжува

Љубителите на пиво синоќа уживаа на официјално, последниот ден од Пиволенд, но за нивно изненадување и денеска продолжува забавата. На страната на Пиволенд се објавени денешните артисти кои ќе настапат вечерва на Скопското Кале. Меѓу нив и Паркети и Ареа.

Петти ден Пиволенд - забавата продолжува

Времето вчера беше во прилог на публиката, но неделната вечер не го наполни Пиволенд како и вечерта предходно. Ѕвезди беа Електрични Оргазам кои ја забавуваа главно повозрасната публика и ја разубавија вечерта со нивните хитови ,, Игра рокренрол цела Југославија” , ,,Бејбе ти ниси ту” и ,,Небо”.

Петти ден Пиволенд - забавата продолжува

По половина час пауза, полека празнејќи се, на Пиволенд остана верните фанови на Кантурови, чии разиграни звуци создадоа поинаква димензија на фестивалот. Во цел состав, каде најмладиот член има 10 години, умешно ја пренесоа магијата на нивната музика.

Петти ден Пиволенд - забавата продолжува

Паралелно на диџеј стејџот помладите генерации танцуваа на електронската музика пренесена од Johan Philantropy и Leo Tengri, кои продолжија до раните утрински часови.

Сара Миленковска