Петнаесетто издание на „Астални проекции“

Утре (1 декември), во Менада ќе се одржи петнаесеттото издание на книжевното читање „Астални проекции“. Почетокот на јубилејните „Астални проекции“ е најавен во 20 часот.

На настанот ќе учествуваат поетите:

Владимир Лукаш
Моника Стојановска
Константин Карев
Рина Јанкуловска
Томе Силјаноски
Евгенија Станкоска
Рамадан Рамадани
Марија Шаклева
Марина Узунов
Леона Јариќ
Дејан Ставрески
Ива Дамјановски

За музиката ќе биде задолжен Васко Марковски.