Панорамски снимки од подготовките за парадата на Денот на победата во Москва

Редакцијата на RT им овозможи на своите гледачи уникатна шанса, објавувајќи неколку видеа во 360 степени, на кои се гледаат подготовите за Денот на победата во Москва, со кој се прославува денот на победата над фашизмот, во Втората светска војна. Снимките ги прикажуваат подготовките на воената парада на Црвениот плоштад, која се смета за една од поголемите паради во светот.