Панел-дискусија: „Искуства од прва рака: активизмот во македонски услови“

На овогодинешната МОФ академија, која се одржа во Извидничкиот камп во Охрид од 26 до 30 август, беше организирана и панел-дискусија посветена на граѓанскиот активизам во македонски услови. Во дискусијата учествуваа: Сандра Атанасовска и Сања Божовиќ од МОФ, Џелал Хоџиќ од АМАН, Петрит Сарачини од „Заедно за мир“, Даниел Калајџиески од ХЕРА и Дејан Ивановски (Го сакам ГТЦ).

Слушнете ја целата дискусија во која со свои прашања се вклучија и учесниците на МОФ академијата 2013:

Panel-diskusija: Aktivizmot vo Makedonija (MOF akademija 2013) by Radio Mof on Mixcloud